• https://api.whatsapp.com/send?phone=+905317354898
  • https://www.twitter.com/@hateksantarim
  • https://www.instagram.com/hateksantarim.ilaclama

Anasayfa


     SUPERPREX 500 FW 250 ML

   
Ürün Kodu : superprex
Marka : DOĞAL
Ürün Özellikleri
Süspansiyon Konsantre (SC) 500 g/L Dodine
        Detaylar
 
 
Detaylar

BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN KULLANILACAĞI BİTKİ VE ZARARLI ORGANİZMALAR:

Bitki Adı

Zararlı Organizma Adı

Uygulama Dozu

Son Uygulama ile Hasat Arasındaki Süre

Antepfıstığı

Karazenk

(Pseudocercospora pistacina)

100 ml/100 L su

14 gün

Şeftali

Yaprak kıvırcıklığı

(Taphrina deformans)

175 ml/100 L su

14 gün

Elma

Karaleke                                

(Venturia inaequalis)

80 ml/100 L su

14 gün

Kayısı

Sert çekirdekli meyvelerde çiçek monilyası

(Sclerotinia laxa)

80 ml/100 L su

14 gün

Ayva

Monilya

(Sclerotinia linhartiana)

100 ml/100 L su

14 gün

BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN KULLANMA ŞEKLİ:

Antepfıstığında karazenk: 1. uygulama, koruyucu fungisitlerle mücadele yapılacaksa, uygulamaların mutlaka ilk enfeksiyonlardan önce, yaprakların açılmaya başladığı dönemde; tedavi edici fungisitlerle mücadele yapılacaksa meyveler nohut tanesi iriliğinde ve yapraklar tam olarak açtığı dönemde yapılmalıdır. Ayrıca tedavi edici fungisitlerle ilk belirtilerin görüldüğü döneme kadar uygulama yapılabilir. 2. ve diğer uygulamalar kullanılan bitki koruma ürününün özelliği, etki süresi ve yağış durumu dikkate alınarak 15 gün aralıklarla yapılır.

Şeftalide yaprak kıvırcıklığı: Tomurcuklar kabarmaya başladığı dönemde bir uygulama yapılır.

Elmada karaleke: 1. uygulama çiçek gözleri kabardığında (dal sıracası bulunan yerlerde 3-5 gün önce), 2. uygulama pembe rozet tomurcuğu döneminde (çiçekler ayn ayrı görüldüğünde), 3. uygulama çiçek taç yaprakları % 70-80 dökülünce, 4. ve diğer uygulamalar İse iklim koşullanmn hastalığın ilerlemesi İçin uygun olduğu durumlarda kullanılan bitki koruma ürününün etki süresi dikkate alınarak uygulanmalıdır.

Sert çekirdekli meyvelerde çiçek moniiyası (Kayısı): 1. uygulama çiçeklenme başlangıcında (% 5-10 çiçekte), 2. uygulama tam çlçeklenmede (% 90-100 çiçekte) yapılır.

Ayvada monilya: Uygulamadan önce bir yıl öncesinden ağaç üzerinde asılı kalan mumya meyveler toplanmalıdır. 1. uygulama çiçeklerin % 5’i açtığında, 2. uygulama çiçeklerin % 50'si açtığında, 3. uygulama tam çiçeklenme devresinde (çiçeklerin % 90-100'ü açtığında) yapılmalıdır.

 

DİRENÇ YÖNETİMİ:

SUPERPREX 500 FW adlı bitki koruma ürünü, etki mekanizmasına göre grup U:12 olarak sınıflandırılan bir Fungisit’tir. Aynı etki mekanizmasına sahip bitki koruma ürünlerinin tekrarlayan uygulamaları, direnç gelişimini teşvik etmektedir. Bu nedenle, direnç gelişimini geciktirmek için SUPERPREX 500 FW’nun aynı üretim sezonu içerisinde önerilen toplam uygulama sayısını aşmayınız. Uygulamanın tekrarlanması gerektiği durumlarda ise, farklı etki mekanizmasına sahip (grup U12 harici) bitki koruma ürünlerinin kullanılmasına özen gösteriniz.

 

KARIŞABİLİRLİK DURUMU:

Bakır, Metalaxyl ve Dinitro bileşikleri ile karıştırılmamalıdır. Uygulama için çok miktarda karışım yapmadan önce ön karışım denemelerinin yapılması tavsiye edilir.

 

 
 
Hateksan Teknik Tarım İzolasyon Havalandırma Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi
http//www.hateksantarim.com