• https://api.whatsapp.com/send?phone=+905317354898
  • https://www.twitter.com/@hateksantarim
  • https://www.instagram.com/hateksantarim.ilaclama

Anasayfa


     ADMİRAL 10 EC 250ml

   
Marka : SUMİTOMO
Ürün Özellikleri
Etkili madde: 100 g/L Pyriproxyfen içerir.
        Detaylar
 
 
Detaylar

EC: (Emülsiye Olabilen Konsantre)

ADMIRAL 10 EC adlı bitki koruma ürünü, etki mekanizmasına gore Grup 7C olarak sınıflandırılmış bir insektisittir.

Aynı etki mekanizmasına sahip bitki koruma ürünlerinin tekrarlayan uygulamaları, direnç gelişimini teşvik etmektedir.

Bu nedenle, direnç gelişimini geciktirmek için ADMIRAL 10 EC’nin aynı üretim sezonu içerisinde önerilen toplam uygulama sayısını aşmayınız.

Uygulamanın tekrarlanması gerektiği durumlarda ise, farklı etki mekanizmasına sahip (Grup 7C harici) bitki koruma ürünlerinin kullanılmasına özen gösteriniz.


Aynı etki mekanizmasına sahip bitki koruma ürünlerinin tekrarlayan uygulamaları, direnç gelişimini teşvik etmektedir. Bu nedenle direnç gelişimini geciktirmek için bitki koruma ürününün aynı üretim sezonu içerisinde önerilen toplam uygulama sayısını aşmayınız. Uygulanmanın tekrarlanması gerektiği durumlarda ise, farklı etki mekanizmasına sahip bitki koruma ürünlerinin kullanılmasına özen gösteriniz.

Uygulama sabah çiğ kalktıktan sonra veya akşam serinliğinde yapılmalıdır. Her türlü aletle püskürtülebilir.

 

Şeftalide dut kabuklubitine karşı uygulama birinci ve ikinci döllere karşı yapılır. İlk larva çıkışında ve bundan 20 gün sonra olmak üzere iki uygulamalı olarak yapılır. Ancak ikinci dölde bazı şeftali çeşitlerinin hasat dönemine gelmiş olması göz önünde bulundurulmalıdır.

 

Şeftali San Jose kabuklubitine karşı uygulamalar birinci ve ikinci döllere karşı uygulanır. İlk larva çıkışında ve bundan 20 gün sonra olmak üzere iki uygulamalı olarak yapılır.

 

Domates, Hıyar, Biber ve Patlıcanda tütün beyazsineğine karşı beyazsinek ile bulaşık olduğu saptanan alana köşegenler yönünden girilir. Her 5 adımda bir alt,orta ve üst yapraklardan olmak üzere 50 yaprak toplanır. Yaprak başına 5 larva+pupa olduğunda kimyasal mücadele uygulanır.

 

Pamukta tütün beyazsineğine karşı beyazsinek yoğunluğu dikkate alındığında yaprak başına 10 larva+pupa bulunduğunda mücadeleye başlanmalıdır.

 

Nar beyazsineğine karşı yumurta,larva ve pupa sayılarının toplamı yaprak başına 10 ve üzeri ise uygulamaya karar verilir.

 

İncirde kanlıbalsıra'ya karşı bulaşık emzik adedi %5'i geçtiği zaman, koşnilin %90'dan fazlası açıldığında uygulama yapılır. İlekleme tarihinden 1 hafta öncesi ve ileklemeyi takip eden 10 günlük süre içerisinde uygulama yapılmaz. Tek uygulama yeterlidir. Uygulama tercihen hasat sonu ekim ayı ortasında yapılmalıdır.

 

Zeytin karakoşniline karşı uygulama zamanı aktif larva çıkışına göre saptanır. Yapılan kontrollerde 80-100 cm'lik sürgünde ortalama 4-6 adet ergin dişi koşnile ulaştığında Mayıs ayının sonlarından itibaren ve %50'nin açıldığı devrede birinci ilaçlama, %90'ının açıldığı evrede ise 2. uygulama yapılmalıdır. Ancak zararlının %50-90 açılımının olduğu dönemde, bahçede diğer zararlılara (Zeytin kabuklubiti vs.) karşı yapılan uygulamalar bu zararlıyı baskı altına aldığından, bir uygulama yeterlidir.

 

Zeytin kabuklubitine karşı zararlının 1. dölüne karşı çok yüksek popülasyonlar dışında uygulama yapılmamalıdır. Zararlının ikinci dölünde ise, bahçedeki zararlı yoğunluğu ve parazitlenme oranı göz önüne alınmalıdır. Uygulama yumurtaların %50'sinin açıldığı ve birinci dönem larvaların çoğunlukta olduğu zaman yaprak ve meyvelerin tamamının ıslanabileceği şekilde yapılır. Bir uygulama yeterlidir.

 

Gülde koşnile karşı ilkbaharda koşnilin beslenerek kabarmaya başlamasından itibaren henüz yumurtlama dönemine girmeden önce (Nisan ortası ve Mayıs'ın ilk haftası) veya koşnilin yumurta açılımının en yüksek olduğu dönemde, birinci dönem larvalara uygulama yapılmalıdır.

 

Kayısı erik koşniline karşı hareketli larvaların çıkış oranı %60'a ulaştığında tek ilaçlama yeterlidir.

 
 
Hateksan Teknik Tarım İzolasyon Havalandırma Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi
http//www.hateksantarim.com