• https://api.whatsapp.com/send?phone=+905317354898
  • https://www.twitter.com/@hateksantarim
  • https://www.instagram.com/hateksantarim.ilaclama

Anasayfa


     NORDOX 75 WG

   
Ürün Özellikleri
200- 500 gr Suda Dağılabilen Granül (WG) % 75 Metalik Bakır'a eşdeğer Bakır oksit
        Detaylar
 
 
Detaylar

BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN KULLANILACAĞI BİTKİ VE ZARARLI ORGANİZMALAR:

Bitki Adı

Zararlı Organizma Adı

Uygulama Dozu

Son Uygulama ile Hasat Arasındaki Süre

Elma

Karaleke

(Venturia inaequalis)

250 g/100 L su

14 gün

Kiraz

Yaprak delen (Çil)

(Wilsonomyces carpophilus)

200 g/100 L su

-

Kayısı

Yaprak delen (Çil)

(Wilsonomyces carpophilus)

200 g/100 L su

-

Zeytin

Halkalı leke

(Spilocaea oleaginum)

250 g/100 L su

-

Şeftali

Şeftali yaprak kıvırcıklığı

(Taphrina deformans)

125 g/100 L su

21 gün

Nar

Kahverengi leke

(Alternaria alternata)

125 g/100 L su

14 gün

Turunçgiller

Turunçgil meyvelerinde Kahverengi çürüklük ve Gövde zamklanması

(Phytophthora citrophthora)

125 g/100 L su

14 gün

Kahverengi leke

(Alternaria alternata f. sp. citri)

Bağ *

Ölükol

(Phomopsis viticola)

150 g/100 L su

-

Ceviz

Ceviz antraknozu

(Gnomonia leptostyla)

150 g/100 L su

14 gün

* Tüketim amaçlı bağ yaprağı hasadı yapılacak bağ alanlarında kullanılamaz.

 

BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN KULLANMA ŞEKLİ:

Elmada karalekeye karşı birinci uygulama çiçek gözleri kabardığında (Dal sıracası olan yerlerde 3-5 gün önce) yapılır. İkinci uygulama pembe rozet tomurcuğu döneminde (Çiçekler ayrı ayrı görüldüğünde) yapılır. Üçüncü uygulama çiçek taç yaprakları % 70-80 dökülünce yapılır. Dördüncü ve diğer uygulamalar ise iklim koşullarının hastalığın ilerlemesi için uygun olduğu durumlarda 12-14 gün aralıklarla yapılmalıdır.  

Kirazda yaprak delene karşı birinci uygulama sonbaharda yaprak dökümünden hemen sonra yapılır. İkinci uygulama ilkbaharda çiçek tomurcukları açılmadan önce (Pembe çiçek tomurcuğu döneminde) yapılmalıdır.

Kayısıda yaprak delene karşı birinci uygulama sonbaharda yaprak dökümünden hemen sonra yapılır. İkinci uygulama ilkbaharda çiçek tomurcukları açılmadan önce (Pembe çiçek tomurcuğu döneminde) yapılır. Üçüncü uygulama meyvelerde çanak yaprağı ve erkek organ tablası meyvenin ucuna sıyrılırken yapılmalıdır. 

Zeytinde halkalı lekeye karşı Marmara Bölgesinde birinci uygulama sonbahar sürgünleri görülmeden hemen önce yapılır. İkinci uygulama çiçek somakları belirginleştikten sonra, çiçekler açmadan önce yapılmalıdır. Ege Bölgesinde birinci uygulama ilkbahar sürgünleri görülmeden hemen önce yapılır. İkinci uygulama çiçek somakları belirginleştikten sonra, çiçekler açmadan önce yapılmalıdır. Akdeniz Bölgesinde birinci uygulama hasattan sonra yapılır. İkinci uygulama ilkbahar sürgünleri görülmeden hemen önce yapılır. Üçüncü uygulama çiçek somakları belirginleştikten sonra, çiçekler açmadan önce yapılmalıdır.

Şeftalide şeftali yaprak kıvırcıklığına karşı tomurcuklar kabarmaya başladığı dönemde bir uygulama yapılmalıdır.

Narda kahverengi lekeye karşı birinci uygulama çiçek tomurcukları belirginleşmeye başladığında yapılır. İkinci uygulama çiçek taç yaprakları döküldüğünde yapılır. Üçüncü uygulama meyveler yarı büyüklüğe gelince yapılmalıdır.

Turunçgil meyvelerinde kahverengi çürüklük ve gövde zamklanmasında meyve enfeksiyonlarına karşı birinci uygulama sonbaharda yağışlar başlamadan veya ilk yağmurlardan hemen sonra yapılır. İkinci uygulama havalar yağışlı giderse birinci uygulamadan 15 gün sonra yapılmalıdır. Gövde enfeksiyonlarına karşı enfekteli ağaçlardaki yaralar Ekim, Ocak ve Mart aylarında odun dokusuna kadar temizlenmelidir. Gövde ve kök boğazı enfeksiyonlarında bir uygulama yapılmalıdır. Yara yerindeki kabuk temiz bir bıçak ile tamamen temizlenmeli ve özellikle ağaç tacının 1-1,5 m yüksekliğe kadar olan kısımları iyice ilaçlanmalıdır. Uygulama sayısı ve tarihleri kaydedilmelidir.

Turunçgillerde kahverengi lekeye karşı uygulamalara sürgün gelişimi ve iklim özellikleri dikkate alınarak sürgünler gelişmeye başladığında yaklaşık 5-10 cm uzunlukta olduğunda ve ilk hastalık belirtileri görüldüğünde başlanır. Özellikle sürgün gelişmesi döneminde büyüyen sürgün ve yaprakların yeni oluşan kısımlarının ve genç meyvenin hastalıktan korunması amacıyla 15-20 gün aralıklarla uygulamalara devam edilir. Uygulamalara sürgün gelişiminin durduğu, yağışların azaldığı, sıcaklıkların arttığı ve meyvenin yaklaşık 4 cm çapa ulaştığı zaman son verilir.

Bağda ölükola karşı kış ilaçlaması olarak budamadan sonra gözler uyanmadan hemen önce yapılmalıdır.

Cevizde ceviz antraknozuna karşı: Hastalığın her yıl şiddetli olarak seyrettiği yerlerde kimyasal mücadele gerekir. Birinci uygulama tomurcukların yeni patlamaya başladığı, yaprakçıkların kedi kulağı olduğu dönemde yapılır. İkinci uygulama yapraklardaki, yaprakçıkların yarı büyüklüğünü aldığı dönemde yapılır. Üçüncü uygulama meyvelerin fındık büyüklüğünü aldığı dönemde yapılır. Dördüncü ve diğer uygulamalar yağışlı geçen yerlerde kullanılan fungisitin etki süresi dikkate alınarak ve enfeksiyon koşulları devam ettiği sürece tekrarlanır.

 

DİRENÇ İLE İLGİLİ BİLGİ:

NORDOX 75 WG adlı bitki koruma ürünü, etki mekanizmasına göre Grup M1 olarak sınıflandırılmış bir fungisittir. Aynı etki mekanizmasına sahip bitki koruma ürünlerinin tekrarlayan uygulamaları, direnç gelişimini teşvik etmektedir. Bu nedenle, direnç gelişimini geciktirmek için NORDOX 75 WG’nin aynı üretim sezonu içerisinde önerilen toplam uygulama sayısını aşmayınız. Uygulamanın tekrarlanması gerektiği durumlarda ise, farklı etki mekanizmasına sahip (Grup M1 harici) bitki koruma ürünlerinin kullanılmasına özen gösteriniz.

 

KARIŞABİLİRLİK DURUMU:

Hiçbir bitki koruma ürünü ile karışmaz.

 

AMBALAJ ŞEKLİ: 200 g, 500 g, 1000 gr, 1250 g, 2000 g, 2500 g ve 10 Kg’ lık ambalajlarda

 

NORDOX 75 WG NORDOX A/S FİRMASININ TESCİLLİ MARKASIDIR

 
 
Hateksan Teknik Tarım İzolasyon Havalandırma Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi
http//www.hateksantarim.com